Перше обслуговування швейної машинки

У день, коли в будинку з'являється нова побутова техніка, всі домочадці в очікуваннях і з трепетом кружляють навколо новинки. Кожному не терпиться випробувати всі можливі функції придбаної техніки. І коли з налаштуванням кухонного комбайна, наприклад, може допомогти глава сімейства, то швейна машина купити яку ви вирішили, вимагає особливого і ретельного підходу. А, тим більше, що далеко не кожен чоловік може взятися за налаштування цієї техніки. Тому, весь клопіт із встановлення та підготовки швейної машини до її першої роботи, майстрині доведеться взяти на себе. При цьому не варто переживати і боятися, що підготовчі роботи можуть спричинити якісь труднощі. Незалежно від того, чи доводилося вам колись мати справу зі швейною машиною, у будь-якому випадку, її перша настройка – ndash; справа серйозна, але не трудомістка.

Отже, як підготувати свою швейну машину до першого робочого процесу?

Насамперед, з будь-яким швейним обладнанням слід познайомитися через керівництво до її використання, в якому детально описані перші кроки та етапи налаштування. І при цьому слід враховувати те, що все нове швейне обладнання консервується спеціальним мастилом, з метою захисту всіх механізмів і деталей від впливу на них зовнішніх факторів під час простою. Тому, не можна так просто підключити швейну машину і почати вистрочувати на ній довгоочікувані рядки. Кожна нова швейна машина купити яку ви захотіли, вимагає ретельного очищення від цього самого змащення, з метою запобігання жирним плямам на тканині, і подальшому змащенню машинним маслом.

Для цього потрібно зняти бічну та верхню частини корпусу, а також голкову пластину, яку можна відкрутити за допомогою викрутки, що додається в комплекті. Спеціальним пензликом, який також входить у ремонт комплект, слід акуратно зняти залишки мастила і, при необхідності, протерти м'якою ганчірочкою. Не варто забувати про човниковий пристрій і шпульний ковпачок, які після очищення від мастила, якщо така є, необхідно змастити маслом, капнувши всередину човникового пристрою одну краплю. Після того, як голка, верхня і бічні панелі були повернуті на свої місця, масло слід капнути на всі деталі і вузли машинки, при цьому роблячи легкі рухи маховим колесом у свій бік, щоб масло якісно розподілилося по всіх деталях. У тому випадку, якщо олії було нанесено занадто багато, вона буде виявлятися на поверхні панелей, яку можна буде очистити за допомогою м'якої ганчірочки. Якщо ж ваша швейна машина купити яку ви вирішили, вже була у використанні її очищення слід звернути особливу увагу на видалення пилу та бруду, який, як правило, знаходиться в човниковому пристрої та під голковою пластиною.

Далі, дотримуючись інструкцій, встановивши голку, необхідно пропустити через усі необхідні механізми верхню та нижню нитку. При цьому не варто забувати, що кожен вид голки та нитки призначається для певних видів тканини. Номер розміру нитки, в обох частинах швейної машини, повинен бути однаковим, але допускається нитка, на розмір тонший, у шпулі. Забезпечивши своє обладнання нитками, на окремому шматочку тканини слід перевірити коректність бажаного шва і, при необхідності, відрегулювати ширину і вид стібка. Усі регулювання слід виконувати за допомогою спеціальних регуляторів. Про те, який шов і де застосовується, детальніше розповість посібник користувача, що додається до швейного обладнання.

Кожна швейна машина купити яку можна в нашому магазині, вимагає до себе дуже трепетного відношення, яке полягає у постійному її обслуговуванні. Як правило, проводити чистку слід через 8 годин роботи на ній. У деяких ці 8 годин можуть набігти вже першого ж дня, а в інших, для вироблення цього часу, знадобляться, можливо, й тижні. Але, при цьому, слід пам'ятати, що перед тим, як поставити на довгий простий свою помічницю, її потрібно обслужити: почистити і змастити. І лише дбаючи про своє обладнання, можна продовжити його термін експлуатації.