Що необхідно враховувати при виборі в'язальної машини?

З процесом ручного в'язання стикалися майже всі майстрині, які в унісон можуть сказати, що в'язання – це захоплююче заняття, яке дозволяє розслабитися і відволіктися від буденної метушні. І це справді так, поки що просте захоплення не перейде у професійну діяльність. Адже з появою дедалі більшої кількості клієнтів, обсяги робіт зростають і про розслаблення, думати вже не доводиться. Саме в такі моменти і слід задуматися про те, що у світі в'язального обладнання є в'язальні машини Одеса, які готові стати головними помічницями всім тим, хто пов'язав свою трудову діяльність із захоплюючим та майстерним рукоділлям. Адже саме вони можуть стати джерелом перспективного виробництва на високому рівні. Отже, що необхідно знати при виборі в'язальної машини?

Однофонтурні та двофонтурні в'язальні машини

Однофонтурні, з однією голкою, в'язальні машини дозволяють в'язати різні речі у вигляді розгорнутих полотен, які необхідно буде зшивати їх частинами. Двофонтурні машини, з двома голницями, припускають в'язання готових виробів без додаткових обробок. Так, наприклад, якщо зв'язати на обох машинках рукавички, то на однофонтурному вигляді, на відміну від двофонтурного, вийде дві деталі, які потрібно буде пошити між собою. Таким чином, шви будуть присутні на кожному пальчику та з боків виробу.

На двофонтурних машинах, які відмінні також своїми розширеними можливостями у створенні всіляких малюнків та візерунків, такі вироби, як рукавички, рукавиці та шкарпетки можна зв'язати швидше, за рахунок того, що машини цього виду схильні до кругової в'язки. Як правило, круглов'язальні машини відносяться до класу промислових машин, характерних своїми габаритами та потужністю. До побутового обладнання відносять однофонтурні види в'язальних машин, що виробляють гладкі кулірні полотна.

І ті й інші в'язальні машини Одеса пропонує в найширшому асортименті, з яким можна ознайомитися на сторінках нашого сайту та вибрати найкращу модель для побутового та промислового використання. Також при виборі в'язальної машини слід розуміти, що від її виду залежатиме споживче якість та вид виробів. На в'язальному обладнанні з однією фонтурою, вироби обов'язково матимуть як лицьову, так і виворітну сторону. Тому при в'язанні різнокольорових речей, з виворітного боку, будуть явно виявлені переплетення ниток, що не завжди добре позначається на якості товару. На зміну ж однофонтурним машинам, обладнання з двома голницями переважає у своїх технологічних можливостях: вив'язування об'ємних багатобарвних візерунків, дволицеве в'язання, зигзагоподібне в'язання, яке відбувається за допомогою зрушення однієї з голки, і багато інших функціональних можливостей.

Механічні та електронні в'язальні машини

Незважаючи на те, що обидва ці варіанти машин спрямовані на швидке та якісне виконання візерункової в'язки, їх процес вибору візерунків різний. Механічні в'язальні машини "Швейний світ"  з двома. На відміну від електронних машин процес вибору візерунка на механічних в'язальних машинах проводиться за допомогою набитих отворів, які називають перфокартами. Саме тому цей вид в'язального обладнання часто називають перфокартковим. Так, нанесений на перфокарту візерунок, передається на обробку в'язального обладнання, яке, у свою чергу, передає інформацію голкам, внаслідок чого виконується певний візерунок в'язки. Електронне ж в'язальне обладнання виконує завдання, які видає йому обрана комп'ютерна програма, що робить в'язальні машини цього виду більш функціональними за рахунок вбудованих персональних комп'ютерів у них. Програми можуть бути різноманітними та не обмеженими у наборі петель.

І наприкінці слід було б зупинити свою увагу на тому, що в'язальні машини
які пропонує "Швейний світ" в Одесі, це якісне та багатофункціональне обладнання, яке різне за своїм класом. Адже універсальних машин, які б могли виконувати роботу з усіма видами пряжі, немає. Отже, всі вони можуть охоплювати лише конкретний діапазон товщини нитки, залежно від розміру голок та відстані між ними. Таким чином, чим клас машини нижчий, тим товстіша пряжа може використовуватися на обладнанні. Але, як показує практика, найуніверсальнішим класом у побутовому використанні є саме 5 клас в'язальних машин, тому що на них можна використовувати як тонку, так і товсту пряжу.